Kdy jindy darovat perly, než o Vánocích

S blížícími Vánocemi nastává doba vymýšlení těch pravých dárků pro vaše blízké. Každý rok je to možná ještě těžší, protože dochází inspirace. Rádi bychom svým milovaným darovali něco originálního, co má svoji hodnotu, vyjádří to náš cit, který k nim chováme, a v ideálním případě je náš dárek nějakým způsobem nadčasový. Toto vše můžeme najít ve špercích, a pokud se zaměříme na konkrétní šperky, pak jsou perly tím pravým příkladem.

Perly už od dávných dob zdobí šperky všemožných typů, takže jejich výběr byl a stále je doslova nekonečný. Již ve Starém Egyptě byly šperky s perlami výsadou králů a nejinak tomu bylo i jinde ve světě. Perly byly velmi vzácné a díky tomu a jejich přirozené kráse také velmi drahé. Ještě donedávna si je mohli dovolit pouze lidé z vyšších kruhů. Pak se díky jejich vzniku pomocí kultivace staly konečně dostupnými i pro další část populace. 

perly vanocni darek

Symbolizují eleganci, krásu, unikátnost a jejich darování bylo spojováno se symbolem vyjádření lásky a to nejen té milenecké. Proč si z toho nevzít příklad i dnes. Nezáleží na tom, zda chcete perly darovat své přítelkyni, manželce, mamince, dceři, vnučce, či někomu jinému. Obrovskou výhodou je, že můžete vybírat z perlových náhrdelníků, náramků, náušnic i prstenů. Navíc samotné perly nemusí být pouze kulaté a bílé. Liší se tvarem, barvou i velikostí. Není tedy překážkou vybrat perly jako dárek pod vánoční stromeček ani v případě, že dotyčná se již nějakým šperkem s nimi pyšní. Perly nemohou nikoho urazit, naopak pověstnou „šňůru perel“ chce mít každá, ale již ne každá si ji skutečně dopřeje.

Pokud nechcete riskovat, že se obdarované netrefíte do vkusu, pak můžete bez obav vybrat klasický perlový šperk, tedy například náhrdelník z lesklých, kulatých a bílých perel střední nebo malé velikosti. Věnovat lze případně i celou sadu včetně náušnic a náramku. Díky tomu, že jsou perly elegantními a doslova nestárnoucími, hodí se v podstatě ke každé významnější události, ale nosit je můžete takřka kdykoli. 

Perly krabicka 2

Jestliže chcete šperkem naopak překvapit, nebo rozšířit sbírku perel, kterou má dotyčná ve své šperkovnici, můžete zvolit perly placaté, špičaté nebo oválné. Barevný výběr je také velmi pestrý. Mladší slečny nebo paní určitě nepohrdnou lesklými růžovými perlami, které jim dodají šmrnc a pomohou jim vyjádřit jejich svěží životní energii. Černé nebo šedé lesklé perly naopak působí velmi sofistikovaně až seriózně. Velmi nevšední a smyslné jsou například perly tmavě zelené nebo modré. 

Perel zkrátka není nikdy dost, jsou vhodné takřka k jakékoli příležitosti či slavnostnějšímu outfitu. S blížícími se Vánocemi máte jedinečnou příležitost je darovat a vyjádřit jimi, jak je pro vás daná žena důležitou a že jste výběr jejího vánočního dárku neponechali náhodě.