Co je Larimar a jaké má účinky?

Larimar je vzácný a krásný kámen, který se vyskytuje výhradně v Dominikánské republice. Je to druh pektolitu, minerálu křemičitanu vápenato-sodného, a je známý svým jedinečným modrým a bílým pruhováním. Může mít odstíny od světle zelené přes modrou až po bílou, což z něj činí skutečně jedinečný kámen.


Larimar se již po staletí používá ve špercích a dekorativních předmětech. Věří se, že má duchovní a léčivé vlastnosti, a často se nosí jako talisman na odhánění negativní energie. Říká se, že svému nositeli přináší mír a klid a pomáhá otevřít srdce a mysl novým možnostem.

IMG_0675

Larimar je oblíbenou volbou pro šperky, protože se o něm říká, že je kamenem lásky a léčení. Je také považován za kámen komunikace, který pomáhá otevírat cesty komunikace mezi lidmi. 


Larimar je krásný a jedinečný kámen a díky svým duchovním a léčivým vlastnostem je oblíbenou volbou pro šperky a dekorativní předměty. Ať už hledáte talisman na odhánění negativní energie, nebo krásný šperk, larimar vám jistě přinese klid a radost.


Larimar je kamenem duševní rovnováhy a umožňuje hlubokou meditaci a spirituální spojení se vzdálenými světy. Pomáhá majiteli zbavit se strachů, stresu nebo pocitů viny a vyrovnat se s duševními traumaty. Larimar také podporuje tvůrčí schopnosti a jasné uvažování, ženám potom pomáhá posílit pocit přirozené ženskosti.